Pilihan Bahasa:
Pilihan Warna:
color green color blue color red
Saiz Teks: 
A- A A+

Perutusan Pengerusi RISDA
DATUK ZAHIDIPENGERUSI RISDA
Y.B. DATUK ZAHIDI ZAINUL ABIDIN

Assalamualaikum wbt. dan Salam Negaraku Malaysia.

Dalam merentasi arus globalisasi dan dunia tanpa sempadan ini, RISDA berbangga untuk berkongsi informasi dengan menyumbang sesuatu yang cukup bermakna ke arah menyalur maklumat berkaitan organisasi yang dipertanggungjawabkan untuk membawa kemajuan dan kesejahteraan khususnya kepada pekebun kecil sebagai kumpulan sasar utama kami.

Saya berharap agar anda dapat mengaplikasikan laman sesawang ini dengan sebaik mungkin sepanjang tempoh pelayaran anda dalam pencarian sumber maklumat yang ingin digapai. Interaktif maya yang wujud juga diharap dapat mendekatkan lagi anda dengan RISDA yang secara tak langsung memaparkan proses integrasi informasi dalam capaian ini.

Kami sedapat mungkin cuba memberikan yang terbaik kepada anda, namun tentulah ada ketikanya sukar untuk melahirkan situasi kepuasan 100% atau sifar kesilapan. Justeru, komen bernas anda amat kami alu-alukan agar ianya mampu membantu memperbaiki sedikit sebanyak kelemahan-kelemahan yang ada.

Sekian, wassalam.

DATUK ZAHIDI ZAINUL ABIDIN
Pengerusi RISDA
Perutusan Ketua Pengarah RISDA
dwas
 
KETUA PENGARAH RISDA
YBHG. DATO' WAN AHMAD SHABRI ZAINUDDIN BIN WAN MOHAMAD

Assalamualaikum wbt. dan Salam Negaraku Malaysia.

Pihak Berkuasa Kemajuan Pekebun Kecil Perusahaan Getah (RISDA), yang ditubuhkan pada 1 Januari 1973 sebagai sebuah badan berkanun kerajaan, bertanggungjawab mentadbir kumpulan wang perusahaan getah, melaksanakan rancangan tanam semula dan seterusnya memodenkan sektor pekebun kecil. Peranan pekebun kecil adalah penting dalam industri getah Malaysia di mana sektor ini menyumbangkan 78% dari pengeluaran getah Malaysia.

Dalam usaha untuk mencapai matlamat bagi meningkatkan sosio ekonomi pekebun kecil, pihak RISDA telah dan akan menumpukan berbagai program dan aktiviti untuk menentukan ianya benar-benar dapat memberi faedah kepada pekebun kecil disamping menyokong industri getah Malaysia supaya terus mantap dan berdaya saing.


Kewujudan Laman Web RISDA menunjukkan komitmen pihak pengurusan untuk menyediakan maklumat terkini berhubung pembangunan dan pengurusan sektor pekebun kecil. Saya berharap laman ini akan membolehkan para pengunjung laman berinteraksi untuk mendapatkan berbagai maklumat secara umum mengenai RISDA dan juga maklumat khusus mengenai program serta aktiviti yang telah dirancang untuk pembangunan sektor pekebun kecil.

Sekian, terima kasih. Selamat Berinteraksi.

YBHG. DATO' WAN AHMAD SHABRI ZAINUDDIN BIN WAN MOHAMAD
Ketua Pengarah RISDA

Dasar Privasi | Dasar Keselamatan |  Penafian |  Peta Laman | Soalan Lazim | Bantuan 
Hak Cipta Terpelihara 2016 © Pihak Berkuasa Kemajuan Pekebun Kecil Perusahaan Getah (RISDA)
Sesuai dipapar menggunakan browser yang versi terbaru Internet Explorer 7.0 dan ke atas Mozilla Firefox 3.0 dan ke atas Google Chrome dengan resolusi 1280 X 800 dan ke atas.

Jumlah Pelawat: Hari Ini : 11 ------ Minggu Ini : 4406 ------ Bulan Ini : 13810 ------ Keseluruhan : 3776250

Tarikh Kemaskini :
 26/05/ 2018
.