Pilihan Bahasa:
Pilihan Warna:
color green color blue color red
Saiz Teks: 
A- A A+

Perutusan Pengarah

 rahimah


Assalamualaikum W.B.T dan Salam Sejahtera.

Selamat datang ke portal rasmi RISDA dan kami amat mengalu-alukan semua pelanggan untuk mendapatkan seberapa banyak informasi yang tepat, sahih dan terkini mengenai RISDA. Sebagai medium penyebaran utama maklumat organisasi kepada para pelanggan, tidak dapat dinafikan betapa pentingnya bagi organisasi seperti RISDA memiliki sebuah portal yang mempunyai ciri-ciri mesra pelanggan, sarat dengan maklumat yang diperlukan pelanggan dengan kaedah capaian yang mudah hanya dengan satu klik.

Dalam memastikan sistem penyampaian RISDA sentiasa pada tahap terbaik dan berkesan, Bahagian ini telah memainkan peranan cukup signifikan melalui pengwujudkan inisiatif-inisiatif baru Teknologi Maklumat dan Komunikasi (ICT) kearah pencapaian visi dan misi RISDA. Diantaranya adalah seperti penggunaan Rangkaian MyGov*Net, pelaksanaan IPV6, Sistem Pengurusan Keselamatan Maklumat (ISMS), Sistem Data Warehouse, IK1S (1 Komputer 1 Staf), pengwujudan Pusat Pemulihan Bencana, pelaksanaan Perkhidmatan Komunikasi Bersepadu (MyGovUC), Penarafan Bintang bagi Portal dan sebagainya.

Bahagian ini dengan penuh komitmen warganya sentiasa berusaha untuk menambahbaik infrastruktur ICT baik dari segi talian rangkaian, perkakasan, perisian, pembudayaan ICT mahupun pengurusan ICT selaras dengan garis panduan, peraturan, piawaian serta best practices yang ada. Semoga RISDA dapat terus memberikan perkhidmatan terbaik kepada semua pelanggannya melalui segala transformasi dan inovasi dalam sistem penyampaian yang didokong oleh teknologi ICT.

Selamat melayari Portal RISDA. Sekian, terima kasih.

“ICT Pemangkin Kecemerlangan RISDA”

 
RAHIMAH BINTI IBRAHIM
Pengarah
Bahagian Teknologi Maklumat

 

 

Dasar Privasi | Dasar Keselamatan |  Penafian |  Peta Laman | Soalan Lazim | Bantuan 
Hak Cipta Terpelihara 2016 © Pihak Berkuasa Kemajuan Pekebun Kecil Perusahaan Getah (RISDA)
Sesuai dipapar menggunakan browser yang versi terbaru Internet Explorer 7.0 dan ke atas Mozilla Firefox 3.0 dan ke atas Google Chrome dengan resolusi 1280 X 800 dan ke atas.

Jumlah Pelawat: Hari Ini : 90 ------ Minggu Ini : 1932 ------ Bulan Ini : 6346 ------ Keseluruhan : 4182224

Tarikh Kemaskini :
 20/10/ 2019
.