Pilihan Bahasa:
Pilihan Warna:
color green color blue color red
Saiz Teks: 
A- A A+

Perutusan Pengarah


amran

 

Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera.

Selaras dengan tagline bahagian ini iaitu Pacu Pengembangan Ledakkan Kemajuan, BPPT telah melancarkan GAP 5 Strategi Pemasaran Hasil sebagai pelengkap kepada rantaian strategi dalam usaha memastikan pekebun kecil mengamalkan dan membudayakan segala bentuk Amalan Pertanian Baik (GAP) dan pengukuhan modal insan disamping lima program utama yang merangkumi Khidmat Pengembangan,Teknologi dan R&D , Pembangunan Institusi Pekebun Kecil Pemaju Masyarakat RISDA (PMR) dan Tuisyen Rakyat@KKLW.

Pada masa yang sama BPPT telah mereka bentuk aktiviti 'on job training' yang dikenali sebagai GAP Challenge bagi meningkatkan kemahiran teknikal di kalangan semua Pegawai Pengembangan di lapangan.

Adalah diharapkan usaha dan inisiatif ini mendapat sokongan padu daripada semua pihak bagi memastikan pembangunan masyarakat pekebun kecil terus berkembang serta berupaya menyumbang kepada peningkatan pendapatan keluarga dan seterusnya membantu mengukuhkan ekonomi Negara.


Sekian, terima kasih.


HJ AMRAN BIN JAAFAR
Pengarah
Bahagian Pengembangan dan Pemindahan Teknologi,

Dasar Privasi | Dasar Keselamatan |  Penafian |  Peta Laman | Soalan Lazim | Bantuan 
Hak Cipta Terpelihara 2016 © Pihak Berkuasa Kemajuan Pekebun Kecil Perusahaan Getah (RISDA)
Sesuai dipapar menggunakan browser yang versi terbaru Internet Explorer 7.0 dan ke atas Mozilla Firefox 3.0 dan ke atas Google Chrome dengan resolusi 1280 X 800 dan ke atas.

Jumlah Pelawat: Hari Ini : 12 ------ Minggu Ini : 398 ------ Bulan Ini : 4812 ------ Keseluruhan : 4180690

Tarikh Kemaskini :
 15/10/ 2019
.