Pilihan Bahasa:
Pilihan Warna:
color green color blue color red
Saiz Teks: 
A- A A+

Perutusan Pengarah

 

daman huri kecil

 

Salam Negaraku Malaysia

Seiring dengan aspirasi Nasional dan Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, RISDA juga memberi fokus kepada program keusahawanan bagi meningkatkan pendapatan pekebun kecil. Selaras dengan itu, RISDA telah menetapkan Program Keusahawanan sebagai core business kedua selain daripada Program Tanam Semula. Matlamat RISDA adalah untuk melahirkan seramai 20,000 orang usahawan dengan pendapatan sekurang-kurangnya RM2,500 sebulan sekeluarga daripada aktiviti keusahawanan menjelang penghujung 2020.

Lima program utama yang diberi penekanan adalah Aktiviti Ekonomi Tambahan, Pembangunan Produk, Premis Perniagaan dan Pemasaran, Pameran dan Promosi serta Jaringan Strategik dengan agensi-agensi yang berkaitan.

Semoga semua usaha pembangunan usahawan yang dilaksanakan oleh RISDA dapat meningkatkan pendapatan serta mensejahterakan pekebun kecil serta menjadikan pekebun kecil sebagai usahawan global yang berjaya.

Leap beyond limits’
‘Menjana Usahawan Global’

 

DAMAN HURI BIN HJ. TOHA
Pengarah
Bahagian Pembangunan Usahawan

 

Dasar Privasi | Dasar Keselamatan |  Penafian |  Peta Laman | Soalan Lazim | Bantuan 
Hak Cipta Terpelihara 2016 © Pihak Berkuasa Kemajuan Pekebun Kecil Perusahaan Getah (RISDA)
Sesuai dipapar menggunakan browser yang versi terbaru Internet Explorer 7.0 dan ke atas Mozilla Firefox 3.0 dan ke atas Google Chrome dengan resolusi 1280 X 800 dan ke atas.

Jumlah Pelawat: Hari Ini : 322 ------ Minggu Ini : 708 ------ Bulan Ini : 5122 ------ Keseluruhan : 4181000

Tarikh Kemaskini :
 15/10/ 2019
.